В Україні зросли тарифи "Укрпошти": на скільки і за які послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зросли тарифи "Укрпошти": на скільки і за які послуги

Особисті фінанси
28271
З 24 березня рішенням Національної комісії з питань зв’язку та інформатизації, ПАТ “Укрпошта” ввела нові тарифи на універсальні поштові послуги, йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.
Граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку зросли в середньому на 49,4%. Підняли тарифи на пересилання листів, бандеролей, посилок з оголошеною цінністю та повідомлення про вручення.
Розрахунок собівартості універсальних та інших послуг поштового зв’язку привели у відповідність з прогнозованими макропоказниками та рівнем мінімальної зарплати. Остання займає найбільшу питому вагу в структурі витрат “Укрпошти” — близько 70%.
Так, одна з найдешевших послуг — відправка листівки по Україні — раніше обходилася в 2,40 грн. Тепер її вартість становить 4 грн. Ціна відправки всередині країни непріоритетної бандеролі вагою від 500 г до 1 кг зросла з 12,9 до 21,5 грн. Посилку без оголошеної вартості вагою до 10 кг по Україні тепер відправлять за 7,2 грн + 3,6 грн за кожен кілограм. Раніше це коштувало б 5 грн + 3,6 грн за кілограм.
Вартість відправки посилок без оголошеної вартості за кордон залишилася на колишньому рівні. Так, за її пересилання в США авіапоштою доведеться заплатити $10,8 + $5,8 кг; у Польщу — $13,7 + $2,5 кг.
Вартість інших поштових послуг, серед яких повідомлення про вручення, абонентський ящик або кур’єрські послуги, також зросла не за всіма позиціями. Приміром, тепер “Укрпошта” за повідомлення про вручення рекомендованого відправлення візьме 8 грн замість 6 грн, а за SMS — 0,5 грн. Тарифи на кур’єрську доставку залишилися на колишньому рівні: 16,67 грн за посилки до 10 кг, 50 грн — за відправлення вагою від 25 до 30 кг.
Повний список тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку можна подивитися в документі “Укрпошти”. Вартість інших поштових послуг можна побачити в наступному документі.
Нагадаємо, нещодавно компанія повідомила про те, що прискорить доставку в межах Києва. Проект швидкої доставки називається “Київ ніколи не спить”, а жителям столиці пообіцяли приносити посилки і листи вже на наступний день після відправлення.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас