Стало відомо, скільки кілометрів доріг Кличко збирається капітально відремонтувати в столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки кілометрів доріг Кличко збирається капітально відремонтувати в столиці

Казна та Політика
941
Столична влада в цьому році збільшила фінансування ремонту столичних доріг для приведення їх у належний стан.
Про це заявив в ефірі каналу “Київ” мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.
Він нагадав, що в минулому році було відремонтовано 200 км столичних доріг. При цьому, підкреслив мер, ті дороги, які ремонтувалися в 2015-2016 роках, мають гарантійний термін 5 років, і в разі пошкоджень, підрядник їх буде ремонтувати за власний кошт.
Кличко зазначив, що в цьому році столична влада поставила перед собою завдання капітально відремонтувати в Києві 300 км доріг. Мер підкреслив, що в цьому році будуть відремонтовані ті дороги, які капітально не ремонтували 30-40 років. Разом з тим, зазначив він, такий ремонт на дорогах повинен здійснюватися після 8-10 років їх експлуатації. Мер Києва також зазначив, що зараз 80 відсотків київських доріг в неналежному стані. “Деякі дороги в 2-3 рази перевищили термін своєї експлуатації. Багато років гроші не вкладалися в їх ремонт. Але зараз ми всі сили направили на те, щоб змінити ситуацію”, – підкреслив Кличко.
При цьому мер підкреслив, що одночасно відремонтувати понад 1660 км доріг в столиці не вдасться. “Але ми поставили завдання – за 3-4 роки кардинально змінити ситуацію зі станом столичних доріг, якщо будемо працювати такими самими темпами, як і в минулому році. Ми збільшили фінансування “Київавтодору”. Плани дуже амбітні, і ми повинні з цими планами впоратися”, – підкреслив Кличко.
Крім того, додав столичний градоначальник, в цьому році активно продовжиться ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій. За словами мера, асфальт у дворах деяких будинків не мінявся з моменту їх будівництва. “Але зміни в цьому році будуть досить істотними”, – запевнив Кличко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас