Бундестаг затвердив зміни до закону про платний проїзд автобанами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундестаг затвердив зміни до закону про платний проїзд автобанами

Світ
823
Бундестаг у п’ятницю затвердив зміни до закону про дорожні збори для легкових автомобілів на німецьких дорогах, тим самим парламент ФРН пішов на компроміс із сусідніми країнами та Єврокомісією, які подали судові позови через платний проїзд автобанами.
Як повідомляє Deutsche Welle, тепер закон повинен ще пройти через Бундесрат: підтвердження в палаті федеральних земель є формальною процедурою, але обговорення змін може затягнути процес аж до виборів 24 вересня та вимагати скликання погоджувальної комісії.
Єврокомісія і влада сусідніх з Німеччиною держав угледіли в дорожніх зборах обмеження прав іноземців. Незважаючи на те, що плата за проїзд шосейними дорогами і автобанами за законом стягується з будь-якого водія в Німеччині, інший закон передбачає, що у випадку з німецькими водіями збір вираховується з суми податку на автомобіль.
Закон, прийнятий в першому читанні ще в 2015 році, натрапив на протидію Брюсселя, через що ФРН пішла назустріч Єврокомісії, погодившись знизити для іноземців тарифи за короткочасний проїзд автобанами, а також передбачивши податкові пільги для німецьких власників екологічних машин.
Як очікується, дорожній збір має приносити в казну Німеччини 500 млн євро на рік.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас