На що витратять 651 мільйон гривень допомоги ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що витратять 651 мільйон гривень допомоги ЄС

Казна та Політика
298
Кабінет міністрів України розподілив 651,3 мільйона гривень залишку коштів спеціального фонду державного бюджету в 2017 році, які були отримані у вигляді допомоги від Європейського Союзу, на підтримку регіональної політики.
Згідно з розпорядженням №186 від 22 березня, уряд розподілив залишок коштів спеціального фонду державного бюджету, які обліковуються за Міністерством фінансів, в сумі 651,3 млн грн, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Джерелом коштів є секторальна бюджетна підтримка ЄС, отримана в рамках угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – підтримки регіональної політики України.
У повідомленні, яке додається до розпорядження №186, зазначається, що дані кошти будуть спрямовані на проекти регіонального розвитку, розробку і вдосконалення методики та порядку обчислення індексу конкурентоспроможності регіонів відповідно до стандартів ЄС, індексу регіонального людського розвитку і розрахунку їх прогнозних значень на період до 2020 року.
Також кошти будуть витрачені на створення геоінформаційної системи регіонального розвитку, підготовку та реалізацію проектів з розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад, вдосконалення системи моніторингу та оцінки регіональної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас