"Газпром" знову вирішив оскаржити штраф в 6,4 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" знову вирішив оскаржити штраф в 6,4 мільярда

Фондовий ринок
588
Компанія “Газпром” звернулася до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою щодо рішення про стягнення 171,8 мільярда гривень (близько 6,4 мільярда доларів) штрафу в газовій суперечці з Україною.
Відзначається, що дата розгляду справи поки що невідома.
“Надійшла касаційна скарга від “Газпрому”, – повідомив представник суду, зазначивши, що справа ще не передана на розгляд до Вищого господарського суду України. Дата розгляду касації поки також невідома.
Як повідомлялося, 5 грудня Господарський суд Києва повністю задовольнив позовні вимоги АМКУ до “Газпрому” про примусове стягнення з цієї компанії штрафу в розмірі 172 млрд гривень (близько 6,64 млрд доларів).
За даними комітету, половина суми – це безпосередньо штраф, друга – пеня, нарахована за його несплату.
Штраф накладено за “порушення економічної конкуренції у вигляді бездіяльності, яка полягала у неприйнятті заходів щодо забезпечення отримання послуги з транзиту природного газу магістральними трубопроводами через територію України на обґрунтованих умовах і було б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку, і призвело до ущемлення інтересів НАК “Нафтогаз України” у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з транзиту природного газу магістральними трубопроводами по території України як покупця”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас