Компанія "Фагор" продовжує вимагати від позичальників банку "Михайлівський" погашення кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія "Фагор" продовжує вимагати від позичальників банку "Михайлівський" погашення кредитів

Фондовий ринок
26653
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє, що фінансова компанія “Фагор” продовжує вимагати від позичальників банку “Михайлівський” погашення кредитів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.
“Останнім часом на адресу банку “Михайлівський” надходять звернення позичальників-фізичних осіб зі скаргами на вимагання від них ФК “Фагор” коштів на погашення заборгованості за кредитами, отриманими від банку”, – заявляє представник Фонду.
У Фонді нагадують, що 22 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним переуступлення зазначеним банком кредитних договорів фізосіб на користь фінкомпаній “Плеяда” і “Фагор”.
Таким чином, єдиним законним кредитором за кредитами, наданими фізичним особам, є банк “Михайлівський”.
“Будь-які інші особи, в тому числі ТОВ ФК “Фагор”, не є належними кредиторами і не мають права вимагати оплати платежів на їхню користь”, – коментує Фонд гарантування.
Як повідомлялося, в березні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб погодив реструктуризацію кредитів фізичних осіб перед банком “Михайлівський”.
Рішення передбачає наступні основні умови реструктуризації: період реструктуризації – з 19 травня 2016 по 11 липня 2018; протягом терміну реструктуризації не застосовуються штрафні санкції, передбачені кредитними договорами (штрафи, пені).
Згідно з рішенням, в цей період вся заборгованість за кредитними договорами вважається строковою, а відсотки нараховуються за стандартною відсотковою ставкою і не застосовуються штрафні санкції.
Відсоткова ставка за строковою заборгованістю (стандартна ставка) – 3% на місяць (36% річних).
Процентна ставка за простроченою заборгованістю – 5% на місяць (60% річних).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас