Україна відмовилася відшкодовувати збитки британській компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовилася відшкодовувати збитки британській компанії

Енергетика
1282
Міністерство юстиції України подало апеляцію на рішення міжнародного арбітражу, яким суд зобов’язав відшкодувати британській компанії JKX Oil & Gas, що працює в Україні, 11,7 млн ​​доларів збитків. У рішенні арбітражу вказується, що компанія зазнала втрат через порушення Україною міжурядового договору з Великобританією про обопільний захист інвестицій.
“Вчора вдень компанія отримала повідомлення Міністерства юстиції України в Високий суд Лондона про виклик JKX яко відповідача в клопотанні, направленому на скасування недавнього арбітражного рішення проти України і на користь JKX”, – повідомили в JKX Oil & Gas.
Відзначається, що підставою для подання апеляції є те, що арбітражний суд, на думку українського Мін’юсту, зробив серйозну помилку при проведенні арбітражного розгляду.
Нагадаємо, нафтогазова компанія JKX Oil & Gas ініціювала арбітражний розгляд проти України відповідно до договору до Енергетичної хартії і двосторонніх угод про захист інвестицій, укладених Україною з Великобританією і Нідерландами, вимагаючи компенсації більш ніж 180 млн доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас