Стало відомо, коли дороги почнуть передавати на баланс облдержадміністрацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли дороги почнуть передавати на баланс облдержадміністрацій

Казна та Політика
436
З 2018 року в Україні близько 120 000 кілометрів доріг перейдуть на баланс місцевих органів, тоді як в управлінні Укравтодору залишиться не більше 50 000 кілометрів доріг.
Про це повідомив міністр Володимир Омелян на засіданні Ради регіонального розвитку.
Передача частини доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади в рамках децентралізації управління дорожнім господарством почнеться з осені поточного року.
“З осені цього року ми плануємо впровадити перші пілотні кейси в областях з передачі доріг у місцеве управління”, – повідомив міністр на засіданні.
Омелян зазначив, що в рамках прийнятих торік законів про створення державного дорожнього фонду, з 2018 року в Україні близько 120 тис. км доріг перейдуть на баланс місцевих органів, тоді як на балансі державного агентства автомобільних доріг України залишиться не більше 50 тис. км доріг.
Міністр уточнив, що в рамках децентралізації облдержадміністрації отримають 35% наповнення дорожнього фонду, який запрацює з 2018 року.
“Ми очікуємо цю цифру приблизно у 15 млрд. гривень, які будуть спрямовані на ремонт і реконструкцію доріг місцевого значення”, – зазначив Омелян.
Крім того, Омелян повідомив про плани в поточному році провести інвентаризацію місцевих доріг.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас