Рівненська АЕС готує третій блок до продовження терміну експлуатації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівненська АЕС готує третій блок до продовження терміну експлуатації

Енергетика
1066
Рівненська АЕС, яка входить в структуру Національної атомної енергогенеруючої компанії “Енергоатом”, готує третій блок до продовження терміну експлуатації, який закінчується в грудні 2017 року.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Ключовим завданням поточного року для рівненських атомників є продовження терміну експлуатації енергоблоку №3, проектний термін якого закінчується в грудні… У відповідності з план-графіком заходів “Програми підготовки блоку №3 до продовження терміну експлуатації” необхідно виконати 129 заходів”, – повідомили в прес-службі, додавши, що на сьогоднішній день вже виконано 100 пунктів, а інші перебувають на різних стадіях виконання. За інформацією прес-служби, для подальшої роботи енергоблоку необхідно окремо виконати ще 43 заходи в рамках “Комплексної програми підвищення безпеки діючих АЕС України” і 10 заходів інжинірингового характеру.
Держкомпанія “Енергоатом” вважає своїм завданням продовження терміну служби діючих атомних блоків для забезпечення високого рівня виробництва електроенергії в майбутньому. У планах компанії – за 6 років продовжити термін експлуатації 9 з 15 енергоблоків, оскільки до 2020 року у них закінчується проектний термін служби.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас