До 2021 року поставки VR-пристроїв зростуть в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2021 року поставки VR-пристроїв зростуть в 10 разів

Світ
338
Нижчі ціни, різноманітність пристроїв і розширення можливостей їх використання спричинять значне підвищення попиту на шоломи віртуальної і доповненої реальності
Згідно з дослідженням IDC, постачання таких пристроїв зростуть в десять разів – з 10,1 мільйона відвантажених в 2016 році шоломів до 99,4 мільйона в 2021 році.
Пристрої доповненої й віртуальної реальності зможуть запропонувати корпоративним користувачам нові можливості в плані підвищення продуктивності роботи. Це «дозволить працівникам бачити і взаємодіяти з даними, замість того щоб дивитися на статичне зображення на екрані».
Вигоди найбільш очевидні для таких сфер, як виробництво, дизайн, охорона здоров’я, транспорт і роздрібна торгівля. Звичайних користувачів приверне більш глибоке занурення в контент типу концертів, спортивних заходів, відеоігор і так далі.
На сьогоднішній день пристрої доповненої реальності складають найменшу частку поставок, однак у міру розвитку технології вони почнуть приносити виробникам набагато більше грошей. IDC припускає, що дохід від шоломів доповненої реальності зросте з $209 мільйонів (2016 рік) до $48,7 мільярда (2021 рік). Дохід від продажів пристроїв віртуальної реальності підніметься з $2,1 мільярда до $18,6 мільярда за той самий період часу.
«Вартість VR-пристроїв варіюється від менш ніж $100 до більш ніж $1 тисячі, і хоча ще рано щось говорити, дешеві варіанти можуть радше уповільнити, ніж просунути технологію, оскільки вони потенційно можуть розчарувати користувачів, які пробують віртуальну реальність вперше», – заявив старший аналітик IDC Джітеш Убрані.
Шоломи доповненої реальності, додав Убрані, набагато менш доступні споживачам, оскільки їх вартість зазвичай перевищує $1 тис.
Раніше фірма припустила, що ринок пристроїв віртуальної і доповненої реальності в сукупності досягне в 2017 році рівня $13,9 мільярда.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас