АМКУ оштрафував пов'язану з групою Приват компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував пов'язану з групою Приват компанію

Фондовий ринок
388
Антимонопольний комітет України оштрафував на 82,6 тис. гривень за ненадання інформації товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-торгівельна фірма Авіас (Харків), яке з 13 лютого 2017 року перебуває у процедурі банкрутства і є афільованим з групою Приват.
Про це йдеться в повідомленні комітету.
Засновниками цього ТОВ у держреєстрі вказані компанії-нерезиденти: Everrin Commercial, Elbrouf International, Kenswood Financial, Kreontas Commercial, Pristelli Holdings, Helifield Holdings Limited.
Зокрема, Kreontas Commercial також є засновником ТОВ Енерго-Трейдинг (також з лютого перебуває у банкрутстві), яке у 1-му півріччі 2014 року володіло поруч АЗС групи Приват в Одеській області.
Також компанія Helifield Holdings Limited була співзасновником ТОВ Гільдія Ойл (Дніпро), яка у 2010 році на аукціонах купувала нафту Укрнафти для переробки на Кременчуцькому НПЗ, а в 2013 році припинило своє існування.
Раніше понад 130 товариств з обмеженою відповідальністю переважно з харківською реєстрацією, які в різний період часу протягом 2014-2015 років володіли мережею автозаправних станцій (АЗС) групи Приват (бренди ANP, Sentosa, Авіас, Мавекс та інші), в лютому були визнані судами банкрутами.
Близько 1 000 АЗС в Україні контролюються так званою групою Приват бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (не враховуючи АЗС Укрнафти).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас