Рахунки за газ і електрику в Британії зростуть через вітряні електростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахунки за газ і електрику в Британії зростуть через вітряні електростанції

Енергетика
698
Витрати на утримання нових ВЕС і АЕС у Великобританії, які будуть побудовані для планового зниження викидів вуглецю в атмосферу, додадутьблизько 100 фунтів стерлінгів ($122) до середнього рахунку британських споживачів за електроенергію та газ за десять років.
Британський Комітет з питань зміни клімату (Committee on Climate Change) встановив, що рахунки за енергію зростуть на 105 фунтів (9%) за 10 років, при цьому в 2016 році британці в середньому платили 1,6 тис. фунтів на рік. Таке підвищення буде результатом “зеленої політики”. У звіті прогнозується, що для досягнення цільових показників щодо зниження викидів вуглецю вартість дотацій ВЕС та сонячних електростанцій зросте до 200 фунтів від суми середнього рахунку, який в 2030 році складе 1,35 тис. фунтів.
Комітет очікує, що підвищення цін буде компенсовано збільшенням кількості використовуваних в будинках енергозберігаючих приладів. Підраховано, що енергозберігаючі прилади заощадять близько 150 фунтів.
Разом з тим комітет враховує й інші фактори: так, зростаючі витрати на оптову закупівлю електроенергії та інші моменти збільшать вартість газу та електроенергії для споживачів ще на 200 фунтів.
Виконавчий директор комітету Метью Белл заявив, що в майбутньому прогрес в області енергозберігаючих приладів дещо сповільниться, але потенціал у цій галузі все ще існує.
П’ять із шести великих британських постачальників газу і електрики вже оголосили про підвищення цін минулої зими, що викликало вимоги ввести межі зростання цін. Три генкомпанії, що не входять в групу основних постачальників, заявили про підтримку ідеї обмеження цін.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас