Американський постачальник ядерного палива в Україну на межі банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський постачальник ядерного палива в Україну на межі банкрутства

Фондовий ринок
4132
Корпорація Toshiba розглядає варіант звернення до суду за захистом від кредиторів відповідно до статті 11 Кодексу про банкрутство США для американської атомної «дочки» Westinghouse, що несе серйозні втрати, — заявив головний виконавчий директор Toshiba Сатосі Цунакава.
Раніше міністерство фінансів Японії повідомляло про можливість банкрутства Westinghouse і закликало Toshiba прийняти рішення щодо подальшої долі американського бізнесу до кінця березня.
На прес-конференції у вівторок Цунакава заявив, що компанія шукає шляхи для того, щоб захистити бізнес від подальших потенційних втрат Westinghouse. Він зазначив, що розраховує в кінцевому підсумку вивести Westinghouse з балансу Toshiba.
Відповідаючи на запитання одного з аналітиків про те, чи розглядає Toshiba можливість банкрутства Westinghouse у відповідності з статтею 11 Кодексу про банкрутство США, С.Цунакава зазначив, що «різні варіанти, включаючи цей, можливі».
У грудні міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що українські атомні електростанцій готові повністю перейти на паливо американо-японської компанії Westinghouse.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас