Гнучкі смартфони можуть з'явитися вже в наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гнучкі смартфони можуть з'явитися вже в наступному році

Технології&Авто
422
Гнучкі смартфони можуть з’явитися вже в наступному році.
Про відкриття нового матеріалу, що вирішує головну проблему гнучких смартфонів – екрану, повідомив професор з Кореї.
Відразу кілька компаній працюють над новим поколінням смартфонів зі гнучким екраном. З чуток, такі розробки ведуть Samsung, Lenovo, Apple і Microsoft, проте всі вони в кінцевому підсумку приходять до однієї проблеми: створення гнучкого і прозорого матеріалу для дисплея. Судячи з усього, прорив в цій області зробила компанія Kolon Industries, яка лідирує на ринку гнучких дисплеїв, повідомляє 4PDA. За інформацією від поінформованих джерел, технологія створення відповідного матеріалу може бути готова вже до 2018 року. Тоді ж з’являться і перші смартфони з особливим покриттям над екраном.
Про створення нового матеріалу повідомив професор Бей з Корейського інституту передових технологій. Він описав твердий, але гнучкий матеріал з силоксановим покриттям, в структурі якого шарами розташовані кварцове скло, силіконовий каучук і полімерні молекули. Матеріал витримує згинання понад 200 000 разів з радіусом згину менш ніж 1 мм. Більш того, матеріал має стійкість до виникнення подряпин і пошкоджень. Після низки випробувань з’ясувалося, що силоксановий гібридний матеріал має міцність, як у скла, гнучкість, як у пластика, і еластичність, як у гуми.
На жаль, відео з демонстрацією фізичних властивостей матеріалу не наводиться, а тому нам залишається поки що лише повірити словами професора і сподіватися, що великі компанії візьмуть розробку на озброєння для форсування виходу нового типу смартфонів на ринки.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас