Скільки отримують білі комірці в столиці та регіонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки отримують білі комірці в столиці та регіонах

Особисті фінанси
3554
Скільки заробляють офісні працівники і чи влаштовує їх рівень доходу, з’ясував Міжнародний кадровий портал hh.ua.
Зарплати столичних білих комірців значно вищі, ніж в інших містах: 27% респондентів мають дохід у розмірі 6-10 тис. грн. Ще 21% співробітників компаній заробляють щомісяця 10-15 тис. грн. Доходи в межах 2-4 тис. грн. у цій категорії працівників практично не зустрічаються: тільки 2% опитаних жителів Києва заробляють до 2 тис. грн. і 6% респондентів – від 2 до 4 тис. грн.
Низькі доходи – у бюджетників, студентів і молодих фахівців, які погоджуються з будь-якою платнею в обмін на досвід роботи. Високі – у менеджерів середньої і вищої ланки, програмістів, маркетологів.
Найвищі зарплати серед опитаних фахівців у столиці становлять: 15-20 тис. грн. (9% опитаних); 20-30 тис. грн. (9% респондентів); понад 30 тис. грн. (9% опитаних жителів столиці).
Топ-3 найбільш високооплачуваних позицій у Києві станом на жовтень: директор з розвитку бізнесу (2-3 тис. доларів); керівник відділу digital-маркетингу (4 тис. доларів); Tech Lead (5-6 тис. євро).
Ситуація в регіонах інша: 30% респондентів отримують зарплату в межах 4 тис. грн.; 9% опитаних заробляють не більше 2 тис. грн.
Тільки 15% опитаних в регіонах отримують зарплату понад 10 тис. грн. – як правило, це топ-менеджери і керівники регіональних представництв. Так, 25% мають дохід розміром 4-6 тис. грн., ще 21% заробляє щомісяця 6-10 тис. грн.
Зазначимо, що найбільш затребуваними фахівцями є представники сфери продажу, IT-фахівці, маркетологи, адмінперсонал і недавні випускники.
Більшість офісних працівників незадоволені своїм доходом. Так, 65% респондентів повідомили, що платня їх не задовольняє. Найбільше незадоволені державні службовці, юристи-початківці, співробітники банків і медики.
Повністю задоволені своїм заробітком лише 4% опитаних, серед них – IT-фахівці (програмісти, керівники проектів) і топ-менеджери (особливо представники агробізнесу та нафтогазового сектора).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас