IBM побила рекорд у технологіях розпізнавання мовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM побила рекорд у технологіях розпізнавання мовлення

Світ
755
IBM вдалося знизити частку помилок у комп’ютерному розпізнаванні мовлення до 5,5% — це новий рекорд. Раніше ШІ компанії показував результат у 6,9%, а колишній рекорд алгоритму від Microsoft становив 5,9% помилок. Для людини частка помилок в розпізнаванні мови дорівнює приблизно 5%.
Для технологій розпізнавання мовлення 5,1% — магічне число. Якщо відсоток помилок системи приблизно дорівнює йому, це означає, що можливості технології наблизилися до людських — люди не розбирають приблизно 5% слів швидкої мови.
IBM оголосила, що досягла результату в 5,5%, пише Business Insider. Це означає істотний прорив у технологіях штучного інтелекту, який «живе» у віртуальних помічниках, таких як Siri, Alexa і Google Assistant.
Торік IBM працювала над тим, щоб побити свій попередній рекорд в 6,9% і знизити відсоток помилок, і компанії це вдалося. ПЗ поки ще не може вловлювати всі нюанси мови, такі як її тон або метафори, проте, зниження частки помилок при розпізнаванні прямого значення слів — вже велике досягнення.
Восени 2016 року дослідники з Microsoft оголосили про те, що в їхній системі розпізнавання мовлення частота помилок склала 6,3%, тоді у IBM цей показник був на 0,3% гірший. Потім Microsoft вдалося досягти цифри в 5,9%. Однак, зараз IBM вийшов у лідери. За словами Джорджа Саона, дослідника IBM, компанія ставить за мету досягти відсотка помилок у 5,1%, щоб зрівняти машинне розпізнавання мови з людським.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас