Repsol відкрила велике родовище нафти на Алясці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Repsol відкрила велике родовище нафти на Алясці

Енергетика
437
Іспанська нафтокомпанія Repsol SA повідомила про виявлення нафтового родовища на Алясці, найбільшого з відкритих на суші на території США за останні 30 років.
Результати розвідувальних робіт, проведених Repsol спільно з її американським партнером – Armstrong Oil & Gas, дозволяють розраховувати, що запаси нафти на родовищі, розташованому в Арктичній низовини, становлять близько 1,2 млрд барелів, говориться в повідомленні Repsol.
Видобуток на родовищі може початися вже в 2021 році, обсяг виробництва може досягти 120 тис. барелів на добу (б/д).
Відкрите родовище, як очікується, стане “рятувальним тросом” для штату Аляска, нафтові доходи якого різко знизилися слідом за падінням цін на нафту в 2014 році. Введення його в експлуатацію дозволить завантажити Трансаляскінський нафтопровід і уникнути його заморозки.
“Ми всі повинні згуртуватися, щоб заповнити трубопровід, який в даний час на три чверті порожній, – заявив губернатор Аляски Біл Уокер. – Сьогоднішнє повідомлення свідчить про результати проведеної важкої роботи”.
У жовтні Caelus Energy LLC повідомила про виявлення одного з найбільших родовищ нафти за останні роки в важкодоступному районі Аляски, на шельфі затоки Сміта, в 480 км на північ від Полярного кола. За оцінкою компанії, запаси родовища можуть становити від 1,8 млрд до 2,4 млрд барелів (245,5-327,3 млн тонн).
Це родовище потребує великих інвестицій, в тому числі створення інфраструктури, необхідної для його розробки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас