АМКУ рекомендує Мінінфраструктури уникати дискримінації при виборі банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує Мінінфраструктури уникати дискримінації при виборі банків

Фондовий ринок
160
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендує Міністерству інфраструктури України уникати можливої ​​дискримінації при виборі банків для роботи з підзвітними міністерству підприємствами.
“Дії Мінінфраструктури, які полягають у встановленні критеріїв відбору банків для здійснення розрахунково-касового обслуговування підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Мінінфраструктури, можуть призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції на ринку банківських послуг і здійснення порушення законодавства про захист економічної конкуренції”, – зазначено в повідомленні АМКУ.
З метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, комітет представив міністерству обов’язкові для розгляду рекомендації.
Серед таких рекомендацій: не допускати прийняття рішень (доручень, наказів, розпоряджень та інших актів) з відбору банків, зокрема, для здійснення розрахунково-касового обслуговування підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Мінінфраструктури, які можуть призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції на ринку банківських послуг.
Рекомендації є обов’язковими для розгляду органами та особами, яким вони надані.
Про результати розгляду цих рекомендацій Мінінфраструктури зобов’язане повідомити АМКУ в 30-денний строк з дня їх отримання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас