Що буде з зарплатами жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з зарплатами жінок

Особисті фінанси
411
У сучасному світі різниця в зарплатах чоловіків і жінок все ще досить висока. Проте ситуація може змінитися протягом декількох років. Про це пише УБР з посиланням на CNN.
Згідно з новим дослідженням, опублікованим компанією Accenture, справедливість на ринку праці в питаннях оплати може бути досягнута вже до 2044 року. Це на 36 років раніше, ніж оцінювалося раніше. Іншими словами, представниці прекрасної статі, які закінчать вузи протягом найближчих декількох років, зможуть розраховувати на рівну зарплату порівняно з колегами-чоловіками.
Сьогодні, за словами Джулі Світ, генерального директора Accenture в Північній Америці, жінки закладають фундамент для впровадження рівних оплат. Для досягнення такого результату, за даними дослідження, суспільству необхідно збільшити проникнення цифрових технологій, займатися розробкою нових кар’єрних стратегій і активно впроваджувати інновації. Давайте розберемося, що мається на увазі під кожним з цих пунктів.
Проникнення цифрових технологій означає ще більш активне використання Інтернету для навчання, здійснення фінансових операцій, спілкування та інших активностей. Це може призвести до збільшення кількості працюючих жінок і зменшення розриву в оплатах на 21% до 2030 року. Жінки демонструють тенденцію до швидкого освоєння технологій, а це означає, що використання інновацій дозволить зміцнити позиції прекрасної статі на ринку праці.
Розробка нових кар’єрних стратегій передбачає необхідність перегляду жінками цілей побудови кар’єри. Починати варто ще зі студентської лави і вибирати різні професії та напрями діяльності. Чоловіки в сучасному суспільстві все ще набагато успішніші від жінок, приймають важливі рішення і роблять вибір, який допомагає успішно підніматися кар’єрними сходами.
Крім того, жінкам, за даними дослідження, варто проявляти більшу активність у виборі менторів. Дослідження показують, що 51% чоловіків-старшокурсників впевнені, що одного разу зможуть зайняти керівну посаду. Аналогічної думки про себе дотримується лише 41% жінок.
Дівчатам варто частіше погоджуватися на роботу у великих компаніях і віддавати їм пріоритет порівняно з маленькими гравцями ринку. Це дозволить добитися вищої зарплати.
Ще одним важливим фактором є підвищення рівня залучення жінок в розвиток інформаційних технологій. Отримання ступеня в даній галузі значно підвищує шанси прекрасної статі на отримання високооплачуваної посади. Сюди ж належать досягнення в науковій та математичній сферах.
На думку компанії Accenture, об’єднання трьох представлених вище підходів може допомогти скоротити розрив у рівнях оплати праці чоловіків і жінок на 35% до 2030 року.
Розрив у зарплатах жінок і чоловіків існував завжди. Сьогодні, наприклад, в США, якщо жінки заробляють близько $100, то оплата за аналогічну роботу для чоловіка становитиме $140. Ця різниця має тенденцію до скорочення, оскільки при визначенні рівня оплати праці все частіше враховуються не гендерні питання, а рівень освіти, кількість років досвіду роботи, кваліфікація та інші фактори.
За умови правильного застосування, три подані вище стратегії зможуть поліпшити ситуацію у сфері нерівності оплат та на ринках – до 2066.
Інна Сєвєрова
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас