НБУ ініціюватиме санкції до "дочки" Сбербанку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ініціюватиме санкції до "дочки" Сбербанку в Україні

Фондовий ринок
2026
Національний банк України (НБУ) ініціюватиме застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні – ПАТ “Сбербанк”, якщо підтвердиться інформація про готовність материнського банку здійснювати обслуговування осіб-власників паспортів невизнаних “ДНР” і “ЛНР”.
“У разі підтвердження цієї інформації, НБУ буде ініціювати перед РНБО (Радою національної безпеки і оборони) питання про застосування санкцій до ПАТ “Сбербанк”, – зазначено в повідомленні Нацбанку.
Регулятор нагадав, що згідно зі статтею закону “Про санкції”, рішення про застосування санкцій стосовно окремих юридичних осіб приймає РНБО, і вони вводяться в дію указом президента України.
Раніше у вівторок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виступив за закриття українського Сбербанку і зажадав швидких санкцій до нього з боку НБУ у зв’язку з рішенням “материнського” Сбербанку Росії приймати в якості документа, що посвідчує особу, паспорта т.з. “ДНР”/“ЛНР”.
“Скільки потрібно часу НБУ, щоб ввести санкції стосовно Сбербанку Росії, що працює в Україні? Вважаю необхідним негайну реакцію НБУ!” – написав глава МВС на своїй сторінці в Facebook.
На думку міністра, не може вести роботу в Україні банк, що підтримує засуджене світовим співтовариством визнання документів маріонеткових режимів і анексію українських територій.
“Сбербанк Росії повинен припинити свою роботу в Україні! … Нафіг з пляжу!”, – заявив А.Аваков.
У свою чергу в Сбербанку (Київ) агентству “Інтерфакс-Україна” заявили, що фінустанова “є українським комерційним банком, працює суворо за законодавством України і дані паспорти не обслуговує”.
Сбербанк (раніше – ПАТ “Дочірній банк Сбербанку Росії”, до цього – банк НРБ) заснований в 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.
За даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром активів (48,356 млрд грн) він займав шосте місце серед 93 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас