Насіров заперечує завдання державі збитків в результаті податкових розстрочень компаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров заперечує завдання державі збитків в результаті податкових розстрочень компаніям

Кримінал
517
Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вважає, що ДФС законно проводила податкові розстрочення підприємствам депутата Верховної Ради Олександра Онищенка (група “Воля народу”) і їх надання не завдало державі збитків.
Про це він повідомив під час засідання суду.
Насіров заявив, що відповідно до Податкового кодексу, платник податків має право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації для надання податкового розстрочення.
“Регіональний орган ДФС робить висновок щодо цього запиту. Потім висновок передається в департамент заборгованості, і готується рішення. Якщо висновок позитивний, то і рішення буде позитивне. Всі документи від імені ДФС підписує керівник, тобто я. Щодня я підписую сотні таких документів” , – зазначив він.
Він нагадав, що отримання розстрочення для податкового боргу не є безкоштовним, а визначається на рівні 130% від облікової ставки НБУ.
“На той момент облікова ставка НБУ становила 30%, а ставка за відстрочення була на рівні 36% річних або 3% щомісяця. Це дуже велика ставка”, – прокоментував він.
За словами Насірова, компанія “Укргазвидобування” мала близько 10 млрд гривень відстрочених податкових платежів.
“З весни 2016 вони перестали обслуговувати зобов’язання, які перетворилися на борг. Ми почали процес опису активів компанії, які були в податковій заставі. Пішли за алгоритмом списання”, – повідомив він.
Насіров зазначив, що на підприємствах, які укладали з “Укргазвидобуванням” договори спільної діяльності, йде повноцінний процес стягнення заборгованості, а деякі з тих розстрочень, які надавалися, вже погашені.
“Держава не те що отримала збитки, держава отримає більше грошей, ніж якби платежі були сплачені вчасно”, – додав він.
Як повідомлялося, правоохоронні органи звинувачують Насірова в безпідставному наданні податкового розстрочення компаніям Онищенка.
За висновком експертизи Національного антикорупційного бюро, збитки держбюджету становлять близько 2 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас