Мінекономрозвитку пропонує з жовтня переглянути ціну на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку пропонує з жовтня переглянути ціну на газ для населення

Енергетика
2410
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило проект постанови уряду, якою пропонується на рік – з 1 квітня 2017 року по 1 квітня 2018 року продовжити спеціальні зобов’язання Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» щодо поставок природного газу для потреб населення і теплокомуненерго.
Проект постанови Кабінету міністрів, якою пропонується затвердити Положення про накладення спецобов’язків на суб’єктів ринку природного газу, опублікований на сайті Мінекономрозвитку.
Цим Положенням на НАК «Нафтогаз України» накладаються зобов’язання купувати природний газ для формування ресурсу газу для побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії, а також продавати газ для цих категорій споживачів.
Також на держхолдинг накладається зобов’язання до 1 квітня 2017 року купувати газ у дочірніх компаній «Укргазвидобування» і «Чорноморнафтогаз» за ціною 4849 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ). «Ця постанова набирає чинності з 1 квітня 2017 року та діє до 1 квітня 2018 року», – сказано в розробленому Мінекономрозвитку документі.
Згідно з документом, пропонується зобов’язати «Нафтогаз» купувати весь необхідний обсяг газу для потреб населення і теплокомуненерго у своїх дочірніх видобувних компаній, а відсутній обсяг – у інших постачальників або імпортувати.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас