Кабмін оприлюднив розпорядження про усунення Насірова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін оприлюднив розпорядження про усунення Насірова

Кримінал
609
Кабінет міністрів у понеділок оприлюднив розпорядження про усунення глави ДФС Романа Насірова.
Про це йдеться у розпорядженні уряду.
“Усунути Романа Насірова від виконання повноважень за посадою глави Державної фіскальної служби”, – йдеться в документі.
Іншим розпорядженням на цю посаду був призначений Мирослав Продан.
“У зв’язку з усуненням глави ДФС від виконання повноважень за посадою покласти на час усунення Насірова виконання обов’язків на виконуючого обов’язки заступника глави зазначеної служби Продана Мирослава”, – зазначається в розпорядженні.
У ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили главі ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у рамках розслідування газової “справи Онищенка”. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”.
За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. За даними НАБУ, Насіров доручив дати безпідставні відстрочення на сплату ренти компаніям, бенефіціаром яких є нардеп-утікач Олександр Онищенко.
Кабмін усунув Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецедентну заставу в сумі 2 млрд гривень, і усунення його від посади глави ДФС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас