Франція допоможе Львову закрити скандальне звалище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція допоможе Львову закрити скандальне звалище

Світ
792
Уряд Франції виділить Львову грант у 650 тисяч євро на проектну документацію із закриття і рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, заявив міський голова Львова Андрій Садовий.
“Французький уряд прийняв рішення про надання гранту в розмірі 650 тисяч євро на повний пакет проектної документації з закриття та рекультивації Грибовицього звалища”, – сказав мер в зверненні, розміщеному на сайті міськради.
За словами Садового, всі роботи виконає французька компанія “Ежіс”, що має досвід розробки проекту рекультивації та нагляду за роботами на одному з найбільших полігонів ТПВ в Марселі.
Водночас мер Львова поскаржився, що досі немає фінального підтвердження з боку Мінрегіонбуду щодо затвердження кредитного договору Європейським інвестиційним банком на будівництво нового комплексу з переробки відходів для Львова.
“Цей договір дозволив би нам негайно почати роботу з будівництва нового комплексу. Жодних інших причин для такого саботажу, як усвідомлене перешкоджання реалізації проекту, я не бачу”, – сказав Садовий.
Також він повідомив, що останнім часом мерія фіксує відновлення практики блокування вивезення відходів зі Львова.
“На сьогодні 18 машин, які везли відходи зі Львова на інші полігони, були затримані і заарештовані. Не бралися до уваги ні офіційні договори, ні офіційні документи на перевезення” – сказав Садовий.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас