Заарештовані в "конвертах" 220 мільйонів пройшли повз бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештовані в "конвертах" 220 мільйонів пройшли повз бюджет

Кримінал
1074
Податкова міліція протягом другого півріччя 2015 року та першого півріччя 2016 припинила діяльність 81 “конверта”, заарештувавши 220 млн грн, але в бюджет як відшкодування від цих суб’єктів нічого не було.
Про це йдеться в наданих ДФС даних на звернення нардепа Андрія Журжія.
Як зазначається, аналіз даних ДФС показує, що до кримінальної відповідальності притягуються організатори 1/5 всіх виявлених конвертаційних центрів.
При цьому 2/3 вироків у цих справах стосуються підставних осіб, які були номінальними керівниками фіктивних підприємств.
Фактичні організатори центрів до відповідальності не притягуються, а покарання за операцію не співрозмірні розміром завданих державі збитків.
На думку авторів постанови про звільнення Насірова, статистика ДФС про “припинення” роботи конвертаційних центрів насправді базується на цифрах припинення господарської діяльності фіктивних фірм, а не самих “конвертів”.
За рахунок реальних підприємств держбюджету відшкодовується не більше 25% завданих збитків.
Нагадаємо, 15 грудня у Верховній Раді зареєстрований проект постанови про визнання роботи голови Держфіскальної служби Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана незадовільною і звільнення їх від займаних посад.
Авторами проекту постанови виступили 38 депутатів фракцій коаліції “Блок Петра Порошенка”, “Народний фронт”, “Самопоміч”, “Батьківщина”.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас