Онищенко прокоментував затримання Насірова: Це найбільший провал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко прокоментував затримання Насірова: Це найбільший провал

Кримінал
10371
За його словами, “ця дискредитація однієї людини може закінчитися дискредитацією всієї антикорупційної системи”
Нардеп Олександр Онищенко, який перебуває в розшуку, прокоментував затримання голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.
“Це найбільший провал, який робило і зробить НАБУ. Слідство нічого не доведе. Тому що в моїх взаєминах з Насіровим грошей не було. Водночас затримати і заарештувати фігуру такого рівня – удар по НАБУ і владі в цілому” – повідомив він.
За його словами, “ця дискредитація однієї людини може закінчитися дискредитацією всієї антикорупційної системи”.
Раніше стало відомо, що співробітники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) провели серію обшуків в Державній фіскальній службі.
Тим часом, джерела, близькі до НАБУ, повідомили, що обшуки, які проводять в четвер у ДФС бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, пов’язані з розслідуванням справи про реструктуризацію рентних платежів за видобуток газу компаній, пов’язаних з народним депутатом Олександром Онищенком.
Раніше народний депутат Тетяна Чорновіл стверджувала, що накази про розстрочення платежів підписував особисто голова ДФС Насіров.
Сам Насіров заявляв про те, що це була поширена практика і такі розстрочки отримували більше половини учасників нафтогазового ринку.
Нагадаємо, що Онищенко підозрюють в незаконному привласненні коштів шляхом створення “газової схеми”. 22 червня Національне антикорупційне бюро і САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Крім того, депутат підозрюється в зраді і підготовці дестабілізації ситуації в Україні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас