ПриватБанк попереджає: e-mail українців атакував небезпечний спам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк попереджає: e-mail українців атакував небезпечний спам

Кримінал
3201
Сьогодні відбулося масове розсилання спаму по електронній пошті від імені ПриватБанку. Про це повідомляє прес-служба банку в соцмережі Facebook.
Листи були направлені від користувачів з доменним ім’ям ***.ru і ***.сom.ua. Усередині повідомлень міститься вірус.
Фейкові листи мають певний шаблон змісту: вітання клієнта, повідомлення про відкриття нового рахунку і прохання перейти за посиланням для ознайомлення з ним. Крім побажань гарного дня та інших атрибутів лояльності до клієнта, лист містить телефон для нібито дзвінків з-за кордону.
У банку попереджають, що не можна переходити за посиланнями, вказаними в листі, а також завантажувати і встановлювати прикріплені файли на свій комп’ютер. Це може призвести не тільки до пошкодження програмного забезпечення, але і до втрати персональних даних.
Інформація від банку завжди приходить з адрес privatbank.ua і pbank.com.ua. Будь-які сторонні адресанти, які маніпулюють назвою ПриватБанку, є розповсюджувачами спаму і шахраями.
Раніше ми повідомляли, що Android-троян краде паролі від банківських додатків. Щоб потрапити на смартфон, шкідник маскується під додатки з прогнозом погоди на Google Play.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас