Сбербанк планує вирішити проблему з українським бізнесом до кінця 2017 р. - Греф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк планує вирішити проблему з українським бізнесом до кінця 2017 р. - Греф

Фондовий ринок
1107
Сбербанк планує вирішити проблему зі своїм бізнесом в Україні до кінця 2017 року, повідомив голова Сбербанку Герман Греф в ході телефонної конференції в четвер.
“До кінця року ми можемо вирішити нашу українську проблему і зрозуміти, як ми можемо це зробити. Я не хотів би публічно анонсувати можливості, які ми зараз бачимо”, – сказав Греф.
Він уточнив, що зараз ризики в Україні зарезервовані на 75%, і банк працює над зменшенням балансу своєї української “дочки”. “Сбербанк протягом останніх двох років стикався з проблемами в Україні. Було багато вербальної агресії, були реальні дії проти банку. В даний період часу ми не стурбовані потенційними українськими проблемами, оскільки вони зарезервовані”, – зазначив Греф.
Згідно зі звітом банку щодо МСФО, на 31 грудня 2016 року рівень ризику групи Сбербанку з вкладень в українські активи склав приблизно 0,1% від загального обсягу консолідованих активів (роком раніше – 0,4%).
Як повідомлялося, в лютому заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова повідомила, що банки з російським капіталом в Україні в даний час обмежені в операціях, працюють під наглядом куратора і шукають нових власників. Про пошуки покупців для українських “дочок” вже заявляли ВТБ і ВЕБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас