У лютому спостерігалося незначне підвищення продовольчого індексу ФАО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лютому спостерігалося незначне підвищення продовольчого індексу ФАО

Аграрний ринок
135
Індекс продовольчих цін дещо піднявся в лютому, ознаменувавши цим сьомий місяць поспіль безперервного зростання, що було обумовлено, головним чином, підвищенням цін на пшеницю і кукурудзу.
Про це Finance.UA повідомили в прес-службі в ФАО (Food and Agriculture Organization – ред.)
Індекс продовольчих цін ФАО склав в середньому 175,5 пунктів в лютому, досягнувши своєї найвищої позначки майже за два роки, підвищившись на 0,5% в порівнянні зі своїм переглянутим значенням в січні і на 17,2% в порівнянні з лютим 2016 року.
Індекс цін на зерно ФАО зріс на 2,5% з січня в результаті зростання цін на пшеницю, а також незначного підвищення цін на кукурудзу і рис.
 
Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 4,1% на тлі уповільнення зростання світового попиту на пальмову олію, а також більш високих прогнозів на врожай сої для Бразилії та Аргентини, двох найважливіших країн-експортерів.
Індекс цін ФАО на м’ясо зріс на 1,1%, що підігрівалось зростанням цін на яловичину, оскільки ремонт стада в Австралії призвів до скорочення пропозиції яловичини. Індекс цін на молочні продукти зріс незначно, головним чином, в результаті зростання цін на масло і сухе незбиране молоко.
Індекс цін ФАО на цукор зріс на 0,6% в лютому, оскільки дефіцит пропозиції в Бразилії був лише частково компенсований збільшенням посівних площ під цукровий буряк в Європейському Союзі.
Днями ФАО також випустила свій перший прогноз щодо світового виробництва пшениці на 2017 рік, прогнозуючи обсяг виробництва на рівні 744,5 млн тонн, що буде означати зниження на 1,8% в порівнянні з рекордним рівнем виробництва 2016 року.
Глобальна ситуація з пропозицією зернових і попитом на зернові в 2016/17 рр. залишаться в цілому «комфортними» протягом третього сезону поспіль, повідомляє ФАО.
Загальний попит на пшеницю для безпосереднього споживання людиною, як очікується, зросте на 1,1% за рік, в той час як попит на корми збільшиться на цілих 6%. Світові запаси пшениці, як очікується, зростуть на 6,6% або на 15 млн тонн до майже 240 мільйонів тонн внаслідок поповнення запасів в Австралії, Китаї, Росії і США.
Світовий товарообіг зернових в 2016/17 році прогнозується на рівні 393 млн тонн, що означає невелике зниження в порівнянні з попереднім маркетинговим роком і відображає різке скорочення на 4,5% торгівлі фуражним зерном, навіть незважаючи на зростання товарообігу пшениці на 3% і рису – на цілих 4%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас