На торгах Sotheby's встановлено рекорд виручки від аукціонних продажів в Лондоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На торгах Sotheby's встановлено рекорд виручки від аукціонних продажів в Лондоні

Фондовий ринок
205
Абсолютний рекорд виручки встановлено аукціонним будинком Sotheby’s на вечірніх торгах в середу, 1 березня. Як повідомила прес-служба Sotheby’s, від продажу творів мистецтва в стилі імпресіонізму і модернізму було отримано £194,7 млн, або $240,8 млн.
“Це найвища сума для будь-якого з аукціонів, що коли-небудь проводилися в Лондоні”, – йдеться в повідомленні Sotheby’s, що надійшло в ТАСС.
Аукціонний будинок також звернув увагу на те, що п’ять лотів на зазначених торгах було продано за ціною, що перевищує £10 млн ($12,3 млн). Найдорожчим з них стало полотно Bauerngarten (“Сільський сад”) знаменитого австрійського живописця Густава Клімта. Воно було продано майже за £48 млн, або за $59,3 млн. За твердженням Sotheby’s, це третя за величиною сума, віддана за картину, за всю історію торгів предметами живопису в Європі, проведених різними аукціонними будинками.
Картина “Томати” Пабло Пікассо пішла з молотка за £17 млн ​​($21 млн), а портрет П’єра Едуарда Барановського пензля Амедео Модільяні – за £16 млн ($19,8 млн).
У вівторок вечірні торги творами живопису імпресіоністів і модерністів відбулися на майданчику головного конкурента Sotheby’s – аукціонного дому Christie’s, відзначивши початок лондонського Тижня мистецтва ХХ століття. Найдорожчим лотом на цих торгах стала картина Поля Гогена “Дім”, продана за £20,3 млн (понад $25 млн). Загальна виручка Christie’s склала близько £137 млн, або $170 млн.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас