Україна підписала меморандум з МВФ, необхідний для отримання $1 мільярда кредиту - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підписала меморандум з МВФ, необхідний для отримання $1 мільярда кредиту - Reuters

Казна та Політика
1710
Україна підписала меморандум з Міжнародним валютним фондом, який необхідний для отримання чергового траншу Фонду в розмірі $1 млрд.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Національному банку України. “Українська сторона підписала оновлений меморандум про співпрацю”, – сказало джерело.
Нагадаємо, Рада директорів МВФ не планує розглядати українське питання в найближчий тиждень. Як наголошується в розкладі засідань, сформованому аж до 6 березня, на порядку денному стоїть лише одне питання – аналіз макрофінансової ситуації.
Як повідомлялося, Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол. У вересні 2016 року – після більш ніж річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 млрд дол.
До кінця 2016 року Україна розраховувала отримати четвертий транш у розмірі 1 млрд дол., виконавши для цього ключові умови, а саме – прийняла бюджет на 2017 рік і провела націоналізацію найбільшого в країні банку «ПриватБанк». Разом з тим питання засідання Ради директорів щодо українського питання і виділення грошей весь час відкладалося – спочатку на січень, потім на початок лютого, тепер на початок березня.
Для проведення засідання Україна і МВФ повинні підписати лист про наміри, а потім меморандум, в якому вказувалися б ключові маяки виконання програми реформ на найближчі місяці. Такими маяками, як очікується, будуть проведення земельної та пенсійної реформи.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас