У Києві запустили базу даних про бізнес столичних депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві запустили базу даних про бізнес столичних депутатів

Казна та Політика
1024
Платформа “Приховані інтереси” покаже, хто стоїть за компаніями, на яких заробляють депутати та чиновники.
У вівторок, 28 лютого, у Києві активісти запустили базу даних фірм київських депутатів та топ-чиновників з функцією автоматичного аналізу документів. Про це повідомила керівник антикорупційного штабу Галина Янченко у Facebook.
Повідомляється, що платформа “Приховані інтереси” покаже, хто стоїть за компаніями, на яких заробляють депутати та чиновники. Для цього потрібно просто ввести ім’я депутата, щоб отримати перелік пов’язаних з ним фірм.
“Якщо раніше для аналізу стенограми Київради на 150 сторінок потрібен був гарний аналітик та кілька днів роботи, то сьогодні ми спростили цей процес до 3 секунд завдяки аналізатору на сайті. В планах додати в базу нардепів і місцевих депів інших великих міст”, – додала Янченко.
Автори сайту зазначають, що на 165 фігурантів «Прихованих інтересів» припадає 598 юридичних осіб, серед яких громадські організації, благодійні фонди та комерційні фірми. У середньому по 2,6 комерційній фірмі на одного депутата або ж чиновника.
Найпопулярнішими напрямками комерційної діяльності серед фірм, що пов’язані з київськими чиновниками, є будівництво та оренда (68 компаній), торгівля (63) та виробництво (27).
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас