Fitch підвищив рейтинг Ferrexpo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищив рейтинг Ferrexpo

Фондовий ринок
127
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг компанії Ferrexpo plc (Великобританія), яка контролює Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (обидва – Полтавська область) з С до В-.
Про це йдеться в повідомленні Fitch.
Прогноз за рейтингом – “стабільний”.
Пріоритетний незабезпечений рейтинг Ferrexpo Finance Plc підвищений з рівня CCC до B-.
Рейтинг поворотності активів за пріоритетним незабезпеченим боргом – RR4.
Короткостроковий РДЕ компанії підвищено з рівня C до B.
“Підвищення рейтингів відображає поліпшення ліквідності Ferrexpo станом на грудень 2016 (грошові кошти склали 145 млн доларів в порівнянні з 35 млн доларів в 2015, з яких 19 млн доларів Fitch віднесло до обмежених у використанні) і сильне генерування вільного грошового потоку через вищі, ніж прогнозувалося, ціни на залізну руду в 2016 і високу премію за окатишами”, – заявляє агентство.
На підставі припущення Fitch щодо цін на залізну руду, агентство очікує, що Ferrexpo зможе покрити борг в розмірі 528 млн доларів з погашенням в 2017 і 2018 роках за рахунок залишків коштів на 126 млн доларів і вільного грошового потоку на 463 млн доларів.
Відповідно до шкали Fitch, рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності.
Ferrexpo AG (Швейцарія), що володіє 99,02% Полтавського ГЗК, через Ferrexpo plс і Fevamotinico контролюється депутатом Верховної Ради (позафракційним) Костянтином Жеваго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас