Alibaba хоче повторити успіх Amazon у хмарних сервісах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba хоче повторити успіх Amazon у хмарних сервісах

Фондовий ринок
285
Китайський інтернет-гігант Alibaba прагне повторити успіх Amazon в сфері хмарних обчислень і пов’язаних з ними послуг, і останні квартальні звіти демонструють результативність цих зусиль.
Виручка хмарного підрозділу AliCloud в IV кварталі підскочила на 115% в річному вираженні, до $254 млн. Її частка в загальній виручці Alibaba поки невелика – всього 3% від $7,7 млрд, однак для експертів вже очевидна паралель з Amazon, аналогічний підрозділ якої – Amazon Web Services (AWS) перейшов від нульового вкладу в операційний прибуток в 2006 році до майже 75% десять років потому. У минулому році AWS був найбільшим хмарним бізнесом в світі з оборотом близько $11 млрд.
Хмарний підрозділ Alibaba існує з 2009 року, але лише два роки тому Alibaba зайнялася ним всерйоз, вирішивши розширити його за межі Китаю. У тому числі тоді були здійснені інвестиції на $1 млрд в Aliyun (нинішнє AliCloud).
Як пише Financial Times, Китай відстає від розвинених країн за обсягами витрат на хмарні сервіси, але ці витрати швидко зростають. За оцінками Gartner, в 2017 році можна розраховувати на збільшення таких витрат до $14,2 млрд із $11,2 млрд в 2016 році. У США в поточному році на хмарні обчислення буде витрачено $141 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас