Створення антикорупційного суду в Україні недоцільно - голова ВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення антикорупційного суду в Україні недоцільно - голова ВС

Особисті фінанси
359
Антикорупційний суд в разі його створення в Україні стане зайвою ланкою в судовій системі, необхідно просто доукомплектувати штат судів, заявив голова Верховного суду України Ярослав Романюк.
“Судова система повинна бути максимально прозорою і зрозумілою… На нашу думку, це зайва ланка (антикорупційний суд – ред.)”, – сказав голова Верховного суду на брифінгу в понеділок у Києві.
Він підкреслив, що вирішувати питання влаштування судової системи – це справа держави, “головне, щоб на виході було справедливе судове рішення і в рамках розумного строку”.
Я.Романюк нагадав, що на сьогоднішній день суди першої інстанції на 35% не укомплектоване, а кількість заяв і справ зросла.
“Мені здається, що це неправильний шлях для розгляду спеціальної категорії справ – створювати спеціальні суди. Так можна далеко зайти. Тоді давайте будемо створювати спеціальні суди для розгляду конкретних справ. Це неправильно… Необхідності в цьому просто немає. Судова система досить велика, цілком здатна забезпечити розгляд усіх категорій справ, які є. Інша справа – треба укомплектувати систему”, – підсумував Я.Романюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас