Роботи HiBot заощадять в США півмільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи HiBot заощадять в США півмільярда доларів

Світ
516
Дочірня компанія японської HiBot використовує роботів, великі дані і штучний інтелект, щоб інспектувати стан водостічних труб і запобігати їх потіканню. Вигода від впровадження технології в роботу муніципальних служб може скласти більше $400 млн.
У США встановленням водостічних труб займаються близько 50 000 муніципальних служб, які щорічно усувають більш ніж 240 000 протікань і аварій в системі водопостачання. Після аварій труби найчастіше міняють, оскільки вік деяких з них може досягати 160 років.
Однак великий термін експлуатації труби не завжди говорить про те, що її обов’язково потрібно міняти. На думку заступника директора зі стратегічного розвитку американського підрозділу HiBot Ларса Стенстедта, близько 40% існуючої інфраструктури можна зберегти, якщо уважніше ставитися до інспектування стану водопровідних труб.
За його словами, заміна водопровідної труби довжиною в 1 милю зазвичай коштує муніципальним службам Сан-Франциско близько $3 млн, і заміна всіх застарілих труб водопостачання в масштабі всієї країни обійдеться не менше, ніж в трильйон доларів. Спираючись на ці розрахунки, роботи HiBot потенційно можуть заощадити міській владі приблизно $400 млн.
Для оцінки стану труб компанія використовує машинні алгоритми, які аналізують історію всіх попередніх замін водостічних труб, динаміку ґрунтових процесів в різних районах міста, а також деякі другорядні чинники, включаючи силу електромагнітного впливу від найближчих ліній електропостачання. Але основний метод – це запуск в трубу невеликого робота, який безпосередньо визначає стан труби і причини її протікання, говорить Такаші Като, гендиректор HiBot USA.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас