Залізничні станції в Індії обладнають сонячними панелями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничні станції в Індії обладнають сонячними панелями

Енергетика
245
Майже кожна залізнична станція Індії скоро буде працювати на сонячній енергії. Про це заявив міністр фінансів, корпоративних питань та інформації, під час виступу, присвяченого бюджету 2017 року.
Міністр Арун Джетлі оголосив про те, що 7000 залізничних станцій по всій країні перейдуть на енергію Сонця. Відбудеться це в рамках ініціативи з постачання індійській залізниці 1000 мегават сонячної енергії, яка була прийнята в кінці 2014 року.
За словами міністра, робота зі встановлення сонячних панелей вже почалася на трьохстах залізничних станціях, і незабаром їх кількість досягне двох тисяч. Всього на кінець березня 2015 року в країні налічувалося 7137 станцій. Встановленням і обслуговуванням сонячних панелей займуться підрядники, які підпишуть довгостроковий договір з Індійськими залізницями.
У минулому році залізнична компанія Індії оголосила про тендер на обладнання сонячними панелями дахів станцій на 150 МВт. А в кінці року – уклала партнерську угоду з Програмою розвитку ООН про будівництво по всій країні сонячних ферм на 5 ГВт.
Для реалізації цієї програми Індійська залізниця вже залучила ресурси двох штатів, Гуджарату і Раджастана. Потім в дев’яти інших штатах будуть побудовані нові сонячні станції, що виробляють 720 МВт*год. І на заключному етапі додадуться ще 4200 МВт*год енергії Сонця, повідомляє СleanTechnica.
Міністерство нових і відновлюваних джерел енергії Індії прийняло рішення подвоїти потужності сонячних парків в країні – замість раніше схвалених 20 ГВт потужностей буде побудовано близько 40 ГВт. Це частина стратегічної мети Індії: до березня 2022 року уряд збирається збільшити загальний обсяг вироблюваної в країні енергії сонця до 100 ГВт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас