Магазини Amazon не зможуть обійтися без людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магазини Amazon не зможуть обійтися без людей

Фондовий ринок
362
Автоматизований супермаркет Amazon без черг, продавців і кас подав заявку на отримання ліцензії на продаж пива і вина. Це вимагатиме участі людей, які перевірятимуть вік покупців алкоголю.
До цього творці супермаркету (в даний час працює тільки в тестовому режимі для співробітників Amazon) говорили про те, що для підтримки його роботи буде потрібно тільки три людини. За даними видання Recode, магазин недавно подав заявку на отримання ліцензії на продаж алкоголю – це означає, що для повноцінної роботи супермаркету знадобиться, як мінімум, ще одна людина, яка буде перевіряти ID клієнтів.
Перший супермаркет Amazon Go був відкритий на початку грудня 2016 року в приміщенні офісу компанії Amazon в Сіетлі. Для здійснення покупок відвідувачі магазину повинні спочатку завантажити мобільний додаток, після чого вони можуть просто брати продукти з полиць і йти – система «розумних» датчиків з використанням комп’ютерного зору і машинного навчання спише потрібну суму з рахунку клієнта автоматично.
Раніше автоматизований супермаркет з продуктами першої необхідності відкрився в шведському місті Вікен. Відвідувачі магазину можуть цілодобово купити такі продукти, як хліб і молоко, використовуючи тільки додаток на смартфоні. За словами творців супермаркету, за два місяці роботи у них не відбулося жодної крадіжки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас