У Чорнобильській зоні відчуження побудують залізницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чорнобильській зоні відчуження побудують залізницю

Світ
1235
Державне підприємство Енергоатом уклав контракт з ПРАТ Укренергомонтаж, що входять в державну будівельну корпорацію Укрбуд (всі – Київ), на будівництво залізниці в Чорнобильській зоні відчуження.
Укренергомонтаж побудує ділянку залізничного полотна між існуючою лінією Вільча – Янів і будівельним майданчиком Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).
“На виконання цього проекту нам дали 14 місяців. Зараз йде підготовчий процес, а через місяць ми зможемо приступити безпосередньо до будівництва шляхів. Загальна протяжність нової гілки складе 5,8 км”, – цитують слова генерального директора Укренергомонтаж Михайла Бородавко.
Відзначається, що нова ділянка залізниці призначена для транспортування відпрацьованого палива з діючих атомних електростанцій України.
“Сьогодні ця проблема стоїть особливо гостро, так як після розриву економічних відносин із Російською Федерацією, куди паливо відправляли на зберігання в попередні роки, вітчизняні АЕС їм практично переповнені”, – йдеться в повідомленні компанії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас