Нова технологія Microsoft може залишити програмістів без роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія Microsoft може залишити програмістів без роботи

Фондовий ринок
6087
Microsoft спільно з Кембриджським Університетом розробляє програмне забезпечення під назвою DeepCoder. Вбудований штучний інтелект вміє працювати з описом ПЗ, що розробляється, і шукати відповідний код серед масивних баз даних з уже відомими працюючими рядками коду. DeepCoder немов зійшов зі сторінок науково-популярної фантастики минулих років – маючи всього лише кілька вимог, DeepCoder складає власний робочий алгоритм всього за кілька секунд, буквально висмикуючи шматки відповідного робочого коду з наявних у відкритому доступі баз даних.
“Потенціал для автоматизації написання програмного коду просто неймовірний. Це означає скорочення величезної кількості зусиль, які потрібні для розробки коду, – говорить Армандо Солар-Лезама з Массачусетського Технологічного Інституту, який не брав участі в роботі. – Така система буде набагато продуктивнішою за будь-яку людину. Крім того, можна буде створювати системи, які раніше було неможливо побудувати”.
DeepCoder розпізнає, які комбінації вихідного коду працюють, а які ні, причому якість підбору частин коду поліпшується з кожним разом. DeepCoder створює робочі програми за частки секунди, в той час як більш старі системи витрачають по кілька хвилин, перебираючи і пробуючи різні комбінації рядків коду доти, доки одна з них не спрацює. Таким чином, розробка Microsoft являє собою більш “розумну” і просунуту платформу.
Втім, програмістам і розробникам поки що не варто хвилюватися. Про повну автоматизацію процесу написання робочих програм не йдеться. В останніх тестових перевірках DeepCoder успішно справлявся зі складанням коду з п’яти рядків. Проте розвиток AI і нейронних мереж здійснюється такими темпами, що всього через кілька років ми можемо отримати перші реально діючі напрацювання в цій галузі. Не виключено, що коли-небудь користувач зможе описати необхідну йому програму, а комп’ютер моментально видасть робочий додаток з готовим інтерфейсом.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас