Випуск коксу просів на 7,5%, - дані за січень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випуск коксу просів на 7,5%, - дані за січень

Казна та Політика
225
Українські коксохімічні заводи в січні поточного року скоротили виробництво металургійного коксу 6%-й вологості на 7,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 1,008 млн тонн, – повідомили в об’єднанні коксохімічних підприємств «Укркокс» (Дніпро), з уточненням, що в грудні випущено 997 тис. тонн коксу, в попередньому місяці – 978 тис. тонн.
«У січні було невелике зростання в порівнянні з попереднім місяцем, але лютий буде провальним. Зупинився «Алчевскокс», проблеми у Єнакіївського, Макіївського, Ясинівського КХЗ через блокаду. Нестабільно працює і Авдіївський КХЗ. До того ж – короткий місяць – 28 днів», – констатував генеральний директор «Укркокса» Анатолій Старовойт.
За його словами, незважаючи на блокування переміщення вантажів в зоні АТО, українські КХЗ поки що працюють без помітних збоїв, на своїх запасах вугілля. Разом з тим він не зміг спрогнозувати ситуацію в подальшій перспективі, якщо блокада буде продовжуватися.
Співрозмовник агентства додав, що Дніпровський меткомбінат (ДМК, «ІСД») опинився в складному становищі, тому що раніше отримував кокс з Алчевського КХЗ, проте блокада розірвала цей ланцюжок.
У свою чергу генеральний директор ДМК В’ячеслав Мосьпан на зустрічі з першим заступником мера Кам’янського Олександром Чернишовим 23 лютого повідомив, що меткомбінат на межі зупинки через невідшкодування підприємству ПДВ, що не дозволяє розраховуватися з постачальниками сировини і енергоносіїв. Зокрема, постачальники газу попереджають про можливість припинити подачу газу на комбінат. Але основна проблема – брак коксу через блокаду залізничних шляхів. Через це зупинено дві доменні печі з трьох.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас