Суд засудив екс-працівницю Реал-банку до 5 років в'язниці умовно за причетність до розкрадання коштів НБУ і банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд засудив екс-працівницю Реал-банку до 5 років в'язниці умовно за причетність до розкрадання коштів НБУ і банку

Кримінал
1450
Дарницький районний суд Києва 8 лютого засудив колишню працівницю Реал-банку Ольгу Шеєнко до 5 років в’язниці умовно за причетність до розкрадання коштів Національного банку і фінансової установи.
Про це йдеться у вироку суду.
Шеєнко підозрювалася в участі в складі злочинної організації під керівництвом бізнесмена Сергія Курченка для заволодіння 787,4 млн гривень Національного банку України та 5,91 млрд гривень Реал-банку.
Згідно з матеріалами слідства, в 2013 році Шеєнко дала згоду на участь у злочинній організації Курченка і була прийнята на посаду спеціаліста сектору по роботі з позичальниками відділу безпеки управління безпеки Реал-банку.
Надалі керівник банку Володимир Агафонов усунув працівників відділу кредитування управління фінансових ресурсів від виконання даних обов’язків і поклав їх на 2 підлеглих, в тому числі і на Шеєнко.
З квітня по грудень 2013 Шеєнко, допомагаючи заволодіти коштами НБУ, підписала неправдиві акти огляду запропонованих в заставу Реал-банку нафтопродуктів (бензин, дизельне паливо, скраплений газ і т.д.) фіктивних фірм, підконтрольних групі Курченка.
На підставі цих документів Агафонов і ще один лідер угруповання видали і пролонгували фіктивні кредити, які не забезпечені майном.
В результаті Нацбанку було завдано збитків на 787,39 млн гривень.
За подібною схемою, підписуючи в 2013-2014 роках акти огляду нафтопродуктів фіктивних фірм, які були запропоновані в заставу Реал-банку, Шеєнко допомогла найближчому оточенню Курченка вивести на інші фіктивні фірми кошти вкладників і клієнтів на загальну суму 5,91 млрд гривень (3, 70 млрд гривень, 189 млн доларів і 23 млн євро).
Шеєнко уклала угоду з прокурором про визнання провини і отримала 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном 3 роки.
Суд врахував пом’якшуючі обставини обвинуваченої: каяття і активне сприяння розкриттю злочинів.
Реал-банк до ліквідації контролювався бізнесменом Сергієм Курченком.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас