Суд підтвердив законність ліквідації банку "Софійський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив законність ліквідації банку "Софійський"

Фондовий ринок
124
Донецький апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Національного банку про віднесення банку “Софійський” до категорії неплатоспроможних та відкликання його банківської ліцензії.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Як випливає з матеріалів справи, Донецький окружний адміністративний суд 8 грудня 2016 року частково задовольнив позов ТОВ “Боярбудінвест” про визнання протиправними та скасування рішень НБУ а також Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) щодо виведення банку “Софійський” з ринку.
Не погодившись з постановою суду, Національний банк України та ФГВФО звернулися зі скаргами в апеляційну інстанцію.
23 лютого 2017 відбулося засідання Донецького апеляційного адміністративного суду, в якому представники НБУ взяли участь, надавши незаперечні докази на підтвердження своєї правової позиції.
Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і залишив позов ТОВ “Боярбудінвест” без розгляду.
Як повідомлялося, банк “Софійський” входить до переліку банків, щодо яких суди різних інстанцій прийняли рішення про скасування постанови НБУ про віднесення їх до категорії неплатоспроможних та/або відкликання банківської ліцензії та ліквідації.
У списку опинилися такі банки: “Союз”, “Преміум”, “Капітал”, “Укрінбанк”, Київська Русь”, “Східно-промисловий банк”, “Грін банк”, “Банк Велес”, “Радикал банк”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас