Розробники iGov створили систему онлайн-документообігу iDoc — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники iGov створили систему онлайн-документообігу iDoc

Фондовий ринок
1147
Команда порталу державних послуг iGov запустила систему електронного документообігу iDoc. Це — платне рішення для компаній від 100 осіб і більше, гроші від продажу софту команда збирається витрачати на подальший розвиток iGov. Про це розповів координатор iGov Дмитро Дубілет.
Система iDoc працює приблизно, як старий сервіс «ПриватБанку» УкрДок, який банк раніше пропонував стороннім компаніям, але який не став особливо популярним. iDoc — це самостійний продукт, але в його розробці застосовувався досвід створення УкрДоку, розповідає Дубілет. У системі є такі функції:
  • Можна створювати будь-які форми та шаблони без участі програмістів.
  • Можна задавати будь-яку логіку бізнес-процесів без участі програмістів.
  • Працювати з ЕЦП всіх популярних форматів України.
  • Запускати систему можна як на хмарі iGov, так і на серверах компанії.
  • Можна використовувати iDoc не тільки для документообігу, але і як систему видачі та контролю завдань.
  • Можна створити довідник щодо всіх співробітників компанії.
  • Можна створювати архіви і переносити в iDoc вже існуючі.
Канал передачі даних між системою та зовнішніми ресурсами захищений, в основі передачі лежить SSL-протокол (HTTPS з високим ступенем захисту). Використовуються REST сервіси і SOAP (є можливість формувати персональні криптопакети, зашифровані електронні підписи). Для передачі особистих даних використовується канал, зашифрований подвійним ключем.
Система буде коштувати від 250 000 грн. «Навіть на ProZorro можна бачити, що її аналоги з впровадженням обходяться компаніям в 1-2 млн грн, тобто наше рішення на порядок дешевше», — говорить Дубілет. Маються на увазі сервіси на зразок Megapolis, Microsoft Exchange Server або IBM Lotus Domino.
Якщо компанія, яка придбала продукт, зможе виділити фахівця — його обіцяють навчити, так щоб подальша підтримка сервісу від iGov покупцеві нічого не коштувала. Якщо ж ні, підтримка обійдеться у 5 000-10 000 на місяць. «Гроші, які ми виручаємо від проекту, будуть йти на підтримку того, щоб ми і далі впроваджували по країні iGov безкоштовно. З iDoc ми хочемо зменшити залежність iGov від спонсорів і грантів», — пише Дубілет.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас