Облгази змусили платити за транспортування газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облгази змусили платити за транспортування газу

Енергетика
658
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман 21 лютого підписав постанову уряду, якою зобов’язав Міністерство енергетики та вугільної промисловості перейти на договори оренди газорозподільної системи.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат від БПП Мустафа Найєм.
“Все почалося в 2012 році, коли уряд Миколи Азарова передав газорозподільні системи України в безкоштовне використання приватним облгазам”, – пише нардеп.
За його словами, через це рішення бюджет країни щодня недоодержував 1,3 млн гривень.
Найєм зазначає, що через три роки в квітні 2015 року парламент прийняв Закон “Про ринок природного газу”, яким заборонив віддавати газорозподільні системи, власником яких є держава, в користування на праві так званого господарського відання, тобто, безкоштовно.
“Незважаючи на це уряд – спочатку Арсенія Яценюка, а потім і Володимира Гройсмана – відмовлялися виконувати норму закону – ГРС продовжували перебувати в безкоштовному використанні приватних облагзів, а казна втрачала приблизно півмільярда на рік”, – заявив він.
“Завдяки спільним зусиллям юристів і керівництва “Газу України”, ряду народних депутатів і терпінню та розумінню уряду, до першого грудня поточного року цей сюрреалізм припиниться – у вівторок прем’єр-міністр підписав постанову, якою зобов’язав Мінпаливенерго перейти на договори оренди газорозподільної системи”, – підсумував депутат.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас