Через 8 років у Норвегії перестануть купувати автомобілі з ДВЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 8 років у Норвегії перестануть купувати автомобілі з ДВЗ

Світ
910
У січні Норвегія досягла нового рубежу на шляху до транспортної революції — частка продажів електромобілів на ринку країни досягла 37%. А до 2025 року торгівля автомобілями з ДВЗ в Норвегії може взагалі припинитися.
Норвегія стала одним із світових лідерів у переході на автомобілі з електричною тягою. У грудні електромобілів на дорогах країни стало 100 тисяч, а до 2020 року ці цифри, за прогнозами, мають збільшитися в 4 рази. Це особливо вражає, якщо згадати, що в країні проживає всього 5,2 мільйона осіб. Два роки тому їм належав 1% електромобілів від загальної кількості автотранспорту. Тепер — вже 5%.
Міністр транспорту Норвегії вважає «реалістичним» припущення, що до 2025 року продажі автомобілів з ДВЗ в країні повністю припиняться. Електромобілі можуть перемогти з чисто економічних міркувань, але Норвегія, як і низка інших країн, підтримує цей перехід з допомогою законів і пільг, на кшталт скасування податку на додану вартість при купівлі нового електромобіля.
Цьому також сприяє несподівано швидке зниження цін на акумулятори, зафіксоване в останні роки.
До 2025 року на дорогах усього світу буде 37 мільйонів повністю електричних автомобілів, стверджує звіт Navigant Research, і до того часу їх ціни будуть витримувати конкуренцію з традиційним транспортом вже без жодних субсидій. Не дивно тому, що багато країн намагаються вирватися в лідери перегонів, вважає видання ThinkProgress.
На 2025 рік роблять ставки експерти, які очікують масової появи електромобілів на дорогах. По-справжньому електромобілі запанують, коли їм підкориться ринок автомобілів нижньо-середнього та малого класів. Таке завдання для виробників електромобілів набагато складніше, ніж перехід на електротягу дорогих автомобілів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас