Українцям пообіцяли не відключати електрику до 20 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пообіцяли не відключати електрику до 20 березня

Енергетика
862
Українцям пообіцяли не відключати електрику до 20 березня. В “Укренерго” повідомили, що наявні запаси вугілля дозволять стабільно працювати енергосистемі до 20 березня без введення аварійних відключень.
Наявні на даний момент запаси вугілля газової групи і дефіцитного антрациту на складах теплоелектростанцій дозволять стабільно працювати енергосистемі України і не допустити аварійних відключень електроенергії до 20 березня 2017 року. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє прес-служба компанії-оператора об’єднаної енергосистеми “Укренерго”.
“Наявні запаси дозволять стабільно працювати енергосистемі до 20 березня без введення аварійних відключень”, – йдеться в повідомленні. Також в компанії повідомили, що станом на 22 лютого на складах ТЕС знаходиться 804,5 тисячі тонн антрациту і 715 тисяч тонн вугілля газової групи.
Як повідомлялося, 15 лютого Кабінет міністрів на екстреному засіданні прийняв рішення про введення надзвичайних заходів на ринку електроенергії, які дозволили б увійти в режим економії вугілля антрацитної групи. Надзвичайна ситуація в українській енергетиці була багато в чому обумовлена ​​оголошеною в січні блокадою поставок в Україну антрациту з непідконтрольних українській владі територій.
Незважаючи на те, що видобуток вугілля вівся компаніями, зареєстрованими в Україні, відвантаження і поставка їхньої продукції фактично зупинилася. З 10 лютого вугілля не надходить на теплові станції і підприємства металургії, що загрожує зупинкою виробництва тепла, електроенергії, а також зривом виробничих контрактів і скороченням доходів металургійних компаній.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас