Рада ратифікувала угоду з ЄС про підтримку малого і середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ратифікувала угоду з ЄС про підтримку малого і середнього бізнесу

Казна та Політика
1097
Верховна Рада ратифікувала угоду з Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME), яка спрямована на підтримку малого і середнього бізнесу, загальним обсягом 2,3 млрд євро.
За прийняття законопроекту №0130 «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)” за основу і в цілому проголосували 226 народних депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів.
Представляючи законопроект у ході засідання Верховної Ради, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Титарчук повідомив, що участь у цій програмі буде сприяти виходу українських підприємств на ринок ЄС, зміцненню торговельних зв’язків з європейськими компаніями та залученню іноземних інвестицій в Україну.
«COSME – це набір тематичних проектів і програм на 2014-2020 роки із загальним бюджетом 2,3 млрд євро. Приєднання до цієї програми відкриває українським підприємствам доступ до трьох компонентів програми: поліпшення доступу підприємств на ринки, поліпшення регуляторних умов функціонування підприємств, формування культури ведення бізнесу. Участь України дозволить реалізувати три компонента програми, за якими 21,5% бюджету програми передбачено на покращення доступу на ринки, 11,5% – на поліпшення умов для конкурентоспроможності, 2,5% – на формування культури ведення бізнесу», – сказав Титарчук.
Він додав, що прийняття цього законопроекту дозволить малому і середньому бізнесу залучити гроші на матеріальні ресурси для більш якісної підготовки українського бізнесу до вільної торгівлі з ЄС і сприятиме поліпшенню бізнес-середовища.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, внесок, який сплачує Україна в загальний бюджет Європейського Союзу для участі в програмі COSME, встановлюється пропорційно середньорічному бюджету програми COSME. З огляду на економічну ситуацію України на момент підписання цієї угоди, Європейська комісія запропонувала Україні виняткові умови участі в програмі COSME – сторони погодилися знизити розмір “вхідного квитка” до 501,084 тис. євро на 2016 і 2017 роки, з можливістю подальшого покриття 50% від його обсягу за рахунок коштів технічної допомоги ЄС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас