КНР будує ракетні ангари на спірних островах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР будує ракетні ангари на спірних островах

Світ
543
За словами чиновників, будівництво бетонних конструкцій з розсувними дахами на декількох островах Спратлі можна вважати початком ескалації напруженості в регіоні.
Китай майже закінчив будівництво двох десятків споруд на штучних островах в Південно-Китайському морі, які можуть бути призначені для розміщення ракет великого радіусу дії.
За словами чиновників, будівництво бетонних конструкцій з розсувними дахами на декількох островах Спратлі, де Китай уже побудував військові злітно-посадочні смуги, можна вважати початком ескалації напруженості в регіоні.
“Не схоже, щоб Китай будував щось незначне в Південно-Китайському морі, ці конструкції нагадують ангари для ракетних установок”, – повідомив агентству представник американських спецслужб.
Інший чиновник повідомив, що з’явилися конструкції, що сягають 20 метрів завдовжки і 10 метрів заввишки.
Китайське посольство у Вашингтоні поки що не коментує інформацію.
Як відомо, Китай претендує на більшу частину Південно-Китайського моря, через яке проходять торговельні шляхи, які обслуговують вантажні перевезення обсягом до 5 трлн доларів.
Нагадаємо, третейський суд в Гаазі постановив, що Китай не має історичного права на Південно-Китайське море. У відповідь Китай, який претендує на більшу частину морської акваторії, заявив, що не виконуватиме це рішення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас