У відомого українського художника вкрали 101 картину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У відомого українського художника вкрали 101 картину

Кримінал
925
Нацполіція України відкрила кримінальне провадження у справі про зникнення 101 полотна всесвітньо відомого українського художника Івана Марчука. Про це написав радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол на сторінці в Facebook.
“Ще влітку минулого року він (художник, – ред.) передав свої найкращі полотна для чергової зарубіжної виставки в Іспанії, як це було і раніше, своєму агенту. Останній обіцяв влаштувати “художній переворот” у свідомості європейців. На жаль, ні обіцяної вересневої, ні будь-якої іншої виставки видатний художник відтоді так і не відкрив”, – повідомляє Апостол.
У відомого українського художника вкрали 101 картину
За словами радника міністра, він звернувся до компетентних осіб, які, в свою чергу, зустрілися з Іваном Марчуком. Також представник МВС додав, що вже з’явилися перші результати пошуку полотен – агент вийшов на зв’язок і пообіцяв повернути “золотий фонд”.
Іван Марчук – український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка. Почесний громадянин Тернополя і Києва. 2007 року потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, який склала британська газета The Daily Telegraph.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас